Η θεραπεία των καταγμάτων εχει σαν στόχο την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης του οστού, την προστασία των μυών συνδέσμων και τενόντων με αποτέλεσμα την επαναφορά του οργανισμού σε πλήρη δραστηριότητα.

Στον σχεδιασμό του τρόπου παρέμβασης πρέπει να λαμβάνονται υπ οψιν και αρκετοί εξωγενείς παράγοντες οπως το είδος του ζώου, η ηλικία του, η δραστηριότητα, ο χαρακτήρας και πολλα αλλα. Ο χειρουργός που διαθέτει την παιδεία αλλα και εμπειρία στην αντιμετώπιση καταγμάτων πρεπει να εχει στο νου του 1-2 εναλλακτικές λύσεις αν η βασικη επιλογή δεν παει καλά. Πρέπει παντα να ειναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει εκπλήξεις κατα τη διάρκεια του χειρουργείου. 


                                   ΠΡΙΝ                                                    ΜΕΤΑ
img1-smimg2-sm

Το ιδιο το κάταγμα αλλα και οι χειρισμοί κατα τη διάρκεια της αποκαταστασής του προκαλούν κακώσεις και πόνο μετά το ξύπνημα του ασθενούς απο τη νάρκωση. Ενα απο τα βασικά μελήματα της χειρουργικής ομάδας ειναι και η αντιμετώπιση του μετεγχειρητικού πόνου. Πρέπει να προσπαθούμε να μειώσουμε εως και να μηδενίσουμε αν ειναι δυνατόν την δυσανεξία του ζώου μετα την εγχείρηση. Εχουμε στη διαθεσή μας μια ποικιλία παυσίπονων φαρμάκων τα οποία λειτουργούν σε διαφορετικά κέντρα του πόνου. Χρησιμοποιώντας συνδυασμό αυτων των φαρμάκων κατα τη διαρκεια αλλα και μετά την χειρουργική επέμβαση δίνουμε τη δυνατότητα στο ζώο να βιώσει οσο δυνατόν στο ελάχιστο το αίσθημα του πόνου.