Loading content...

19/06/2020

Ενας απο τους στόχους της μοντέρνας κτηνιατρικής ειναι ο έλεγχος του πόνου στα κατοικίδια μας.Γνωρίζουμε οτι οι επεμβάσεις στα σπλάγχνα, (στείρωση, επεμβάσεις στο έντερο, την ουρήθρα, τον προστάτη κλπ) οι ορθοπαιδικές επεμβάσεις και αυτές στα μάτια και τα δόντια είναι υπερβολικά επώδυνες μετα την ανάνηψη. Το ξύπνημα δηλαδή.

Οπως μετά απο κάθε επέμβαση ρωτάτε τον κτηνίατρο αν θα σας γράψει αντιβιωτικό, ετσι απο εδω και πέρα θα του ζητάτε να σας γράψει και παυσίπονα μετά και απο την πιο απλή επέμβαση (στείρωση ας πούμε).Τα ζώα πονούν. Και πονούν το ίδιο έντονα όπως εμεις.

19/06/2020

Η ηλικία φέρνει αλλαγές στη συμπεριφορά και την υγεία.
Η κτηνιατρική έχει κάνει μεγάλα βήματα στη πρόληψη, και τη θεραπεία απο ασθένειες στα ηλικιωμένα κατοικίδια και έχει αυξήσει το μέσο όρο της ζωής τους ραγδαία.

 

19/06/2020

Σε πολλά ζώα που ασθενούν αιφνίδια και στα οποία δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί έγκαιρα καμία άλλη διάγνωση, τίθεται σαν διάγνωση η δηλητηρίαση.

Για το λόγο αυτό, η θεραπεία και ο χειρισμός των ζώων αυτών πρέπει να έχουν σαν κατεύθυνση τη διατήρηση της ζωής, άσχετα από την αιτιολογία της νόσου.

Ο κλινικός πρέπει ν’ ασχοληθεί απευθείας με τη θεραπεία των παρουσιαζόμενων συμπτωμάτων από το προσβεβλημένο ζώο, εκτός και αν η ορθή διάγνωση είναι εμφανής.

Εάν δεν συμβαίνει κά-τι τέτοιο, τότε η διάγνωση όπως και οι προδιαθέτοντες παράγοντες προσδιορίζονται κατά τη διάρκεια της σταθεροποίησης της νόσου.

19/06/2020

 Οι κανόνες υπακοής και ιεραρχίας ξεκινούν απο τη μάνα. Τις τρείς πρώτες βδομάδες της ζωής τους, τα κουτάβια είναι ακόμα σχεδόν ανίκανα να ελέγξουν τις κινήσεις τους και να αρχίσουν τη διερεύνηση του περιβάλλοντος.

Απο τη 4η βδομάδα όπου και οι αισθήσεις της όρασης και της ακοής τελειοποιούνται και το κουτάβι ελέγχει τις κινήσεις του χωρίς να τραμπαλίζεται, ξεκινάει και η κοινωνική του ζωή.

19/06/2020

Είναι βέβαιο οτι η σωστή διατροφή του κουταβιού βαδίζει ανάλογα με την υγεία, τις συνήθειές και τη ποιότητα ζωής του καθώς προχωράει προς την ενηλικίωση.
Θα σας μιλήσω για τα «γιατί » και «πώς» της σωστής διατροφής καθώς και για τις βασικές θρεπτικές ανάγκες του κουταβιού. Η εφαρμογή αυτών των γνώσεων στη πράξη θα βοηθήσει να μεγαλώσετε υγιή κουτάβια.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα