Ταμπεραμέντο κλπ.

Για κάθε ράτσα σκύλου περιγράφεται ο χαρακτήρας και το ταμπεραμέντο. Ομως τα χαρακτηριστικά αυτά διαφέρουν απο σκύλο σε σκύλο της ίδιας φυλής.

Τσεκάρετε τα κουτάβια της γέννας

Καθίστε ή γονατίστε στο έδαφος και καλέστε το κουτάβι κοντά σας. Χτυπείστε παλαμάκια, κτυπείστε το πάτωμα, προκαλέστε τη προσοχή του κουταβιού.

Αν έρθει αμέσως ίσως έχει ισχυρή προσάρτηση στον άνθρωπο. Αν σταματήσει να μυρίσει τα λουλουδάκια ίσως είναι ανεξάρτητου χαρακτήρα.

Αν δεν ενδιαφερθεί καθόλου ίσως να είναι δύσκολο να αποκτήσει ισχυρό δέσιμο με τον άνθρωπο. Φυσικά μπορεί αυτές οι αντιδράσεις και να μη σημαίνουν τίποτα. Αν έχετε τη δυνατότητα επισκεφθείτε τη γέννα και δεύτερη φορά μέχρι να αποφασίσετε.

Κουτάβι απο Pet-Shop

dv413053Αν αγοράσετε απο κατάστημα, δε θα έχετε την ευκαιρία να συγκρίνετε με τα άλλα κουτάβια της γέννας.
Μπορεί το κουτάβι αυτο να απομακρύνθηκε απο τη μάνα του τόσο νωρίς ώστε να μην έμαθε τα βασικά στοιχεία υπακοής και κοινωνικότητας απο τη μάνα και τα αδέλφια του.

Τα κουτάβια ανοίγουν τα μάτια τους περίπου στις 2 βδομάδες και τα αυτιά τους στις 3. Μπορούν να κινούνται με ευκολία στις 4.
Μέχρι τότε περνούν ελάχιστη ώρα με τα αδέλφια τους ενώ η σχέση με τη μητέρα είναι μόνο διατροφική.

Μετά τις 4 βδομάδες αρχίζουν να παίζουν και να παλεύουν, και να εξερευνούν τον περίγυρο. Αν το κουτάβι απογαλακτιστεί και οδηγηθεί στο κατάστημα στις 5 – 6 βδομάδες δεν έχει το χρόνο να αναπτύξει προσωπικότητα υπο τη καθοδήγηση της αυστηρής μάνας και του υπομονετικού εκτροφέα.

Χωρίς αυτό το αναγκαίο διάστημα στη ζωή τους μπορεί να γίνουν είτε φοβιτσιάρικα είτε επιθετικά

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο

Αφού αποκτήσετε το νέο φιλαράκο θεωρώ απαραίτητο να επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο. Επιλέξτε το κτηνίατρο με κριτήριο την ικανότητά του και όχι τις χαμηλές του τιμές.

Θα διαλέγατε ποτέ τον οικογενειακό σας γιατρό επειδή είναι φτηνός;Όσο βρίσκεστε στο ιατρείο προσπαθείστε να αποκομίσετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε.
Ετσι κι αλλιώς θα πληρώσετε φεύγοντας.

Ποτέ μην ξεχνάτε οτι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σας συμβουλέψει υπεύθυνα σε οτιδήποτε αφορά το μικρό σας φίλο είναι ο Κτηνίατρος και κανένας άλλος.
Μάθετε απο τον κτηνίατρο πιο είναι το εμβολιακό πρόγραμμα και πότε αρχίζει.

Ακολουθείστε πιστά το πρόγραμμα αποπαρασίτωσης.Οταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα μην περιμένετε να εξελιχθεί.
Πολλές φορές επισκέφτεστε το κτηνίατρο όταν είναι πλέον αργά. Δεν χρειάζεται βέβαια να είστε στο κτηνιατρείο κάθε βδομάδα.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να επιτύχετε γερές βάσεις υγείας και ασφάλειας.